100up geselecteerd voor de Dutch Documentary Competition IDFA 2020

april 21, 2021

100UP is geselecteerd voort de Dutch Documentary Competition van IDFA 2020! 

In 100UP ontmoet regisseur Heddy Honigmann een kleurrijke verzameling 100-plussers uit verschillende delen van de wereld. Ze hebben al meer dan een eeuw geleefd en waren getuige van grote historische gebeurtenissen, maar in plaats van in het verleden te blijven hangen, kijken ze vooruit. Met de klok die onverbiddelijk doortikt, houden deze honderdjarigen vast aan het leven, stellen nieuwe doelen met een joie de vivre, en weigeren toe te geven aan het verval van hun lichamen. De tijd is zowel hun vijand als hun vriend. Ze hebben ziekten overwonnen, partners verloren en sommigen overleefden zelfs hun eigen kinderen. Toch zijn deze actieve, nieuwsgierige en creatieve 100-plussers verbazingwekkend goed in het starten van elke nieuwe dag.

Acht wereldpremières vormen samen de IDFA Competition for Dutch Documentary, met zowel titels van opkomende filmmakers als van meesters van de documentaire cinema. Bij elkaar toont de selectie een oprechte, nieuwsgierige en menselijke benadering van de filmmakers naar hun onderwerpen, zowel dicht bij huis als wereldwijd.

IDFA 2020 vindt dit jaar plaats tussen 16 november en 6 december. Klik hier voor meer info over het festival en de IDFA Competition for Dutch Documentary.