3 november: Première SUNI + Indisch Zwijgen in het Ketelhuis

oktober 24, 2022

Donderdag 3 november, 19:00 in Het Ketelhuis, voor meer informatie en tickets klik hier.

Dappere films van aanstormende talenten die de confrontatie niet schuwen. 

Feestelijke première van een fictiefilm en een documentaire in een ‘double bill’: twee films van aanstormende talenten die ongemakkelijke onderwerpen niet uit de weg gaan, maar juist via hun werk in alle ingewikkelde nuances bespreekbaar willen maken.

Drie Indische kunstenaars gaan de confrontatie aan met hun familie in een poging het zwijgen over Nederlands-Indië te verbreken in Indisch Zwijgen(Juliette Dominicus, Sven Peetoom, 32 min). In Suni (Edward de Jong, Rosa Kreulen, 30 minuten) probeert een jonge actrice zich voor te bereiden op een auditie, maar haar aandacht wordt steeds opgeëist door ongewenst contact.

Na afloop gaan de makers in gesprek onder leiding van de gerenommeerde actrice Jacqueline Blom en schrijver/journalist Ricci Scheldwacht. Blom is ook bekend van haar podcast De Bitch en de Hoer en een van de initiatiefnemers achter het platform Pointofview.nu. Scheldwacht was hoofdredacteur van het eenmalige tijdschrift PINDA* en is redacteur van Moesson, hét Indisch maandblad.