8 maart: Writing With Fire special in De Schuur Haarlem i.s.m. Double Healix

februari 25, 2022

INTERNATIONALE VROUWENDAG SPECIAL IN DE SCHUUR HAARLEM MET NAGESPREK IN SAMENWERKING MET DOUBLE HEALIX

Op 8 maart in het kader van Internationale Vrouwendag organiseert De Schuur Haarlem een special met nagesprek in samenwerking met Double Healix. Deze lokale organisatie geeft trainingen en advies op het gebied van leiderschapsontwikkeling, duurzaamheid en opvoeding. Het nagesprek zal met gasten ingaan op de film en een verbinding leggen naar de thematiek in Nederland.

Voor meer informatie en kaartjes klik hier.

Writing with Fire volgt het verhaal de vrouwen van Khabar Lahariya, het enige nieuwsplatform in heel India die volledig wordt gerund door vrouwen uit de voormalige Dalit, de laagste kaste in het land.

In een nieuwslandschap dat volledig wordt gedomineerd door mannen uit de elite, doorbreken hoofdredacteur Meera en haar hechte team aan journalisten – gewapend met alleen hun smartphones – conventies, zowel aan de frontlinies als binnen de grenzen van hun eigen huis. Het is een actuele en inspirerende documentaire over vrouwelijke journalisten die elkaar ondersteunen om zo te herdefiniëren wat het betekent om krachtig te zijn in een samenleving die tegen hen lijkt te zijn.

Writing With Fire is genomineerd voor een Oscar in de categorie Best Documentary Feature. Deze indrukwekkende film laat het verhaal zien van een nieuwsplatform in India dat volledig wordt gerund door vrouwen uit de laagste kaste.