Almanak – vrouwen om van te houden gaat 7 maart in première in Filmhuis Alkmaar

februari 21, 2024

Première ALMANAK, vrouwen om van te houden7 maart 19:00 in Filmhuis Alkmaar met nabespreking! 
 
Een boeiende collectie van vier korte films die diep ingaan op de veelzijdige ervaringen van vrouwen uit verschillende achtergronden en omstandigheden. Elke film biedt een uniek perspectief op de uitdagingen, veerkracht en complexiteit van het vrouwelijke leven en verenigt ze onder het gemeenschappelijke thema van liefde en zelfontdekking.
 
LAST BUS – Een groep buitenlanders wordt tijdens een militaire staatsgreep in een Zuid-Amerikaans land naar een afgelegen locatie gebracht. Met de dreigende dood door executie worden ze geconfronteerd met hun gemaakte keuzes, de consequenties en hun innerlijke demonen.
THE KNOCK ON THE DOOR – Meike en Ursula willen als lesbisch stel een kindje en hebben daarvoor een donor bereid gevonden. Meike is enthousiast en is er klaar voor, maar bij Ursula komen er toch de nodige twijfels omhoog.
VOGELS – Nina belooft haar dochter op een saaie vakantiedag een plek om te kunnen dansen. Daar ontmoeten ze de mysterieuze Charlie die een grote impact op haar dochter heeft. Nina wist dat het ooit zou gebeuren maar het komt dan toch totaal onverwacht.
BURDEN – Twee vrouwen, één uit Oekraïne en de ander uit Rusland, ontmoeten elkaar terwijl ze nog maar net in Nederland wonen. Ze helpen elkaar hun nieuwe leven te accepteren, en terwijl de vriendschap opbloeit, breekt er oorlog uit.
 
Na afloop is er een Q&A met regisseur Stephan Brenninkmeijer en actrice Daria Zueva met moderator Gerlinda Heywegen (schrijver, programmamaker).
 
Voor meer informatie en tickets klik hier.