De wilde stad – zondag 7 april laatste vertoning in EYE Amsterdam

april 1, 2009

De meeslepende natuurdocumentaire De Wilde Stad, waarin de kijker Amsterdam beleeft door de ogen van echte stadsbewoner en filmkater Abatutu, wordt na meer dan een jaar in bioscopen te hebben gedraaid, zondag voor het laatst vertoond in Eye Amsterdam.

Op 1 maart 2018 was De Wilde Stad voor het eerst te zien in de bioscoop en dat jaar was hetde best bezochte film in Eye Amsterdam. Landelijk trok de De Wilde Stad 120.000 bezoekers.

De natuurdocumentaire gaat nu de laatste vertoningsweek in en zal zondag 7 april 2019 nog één keer te zien zijn in Eye Amsterdam.

De Wilde Stad, van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015), is een film die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien. De filmmuziek is in samenwerking met het platenlabel Top Notch samengesteld met nummers van onder andere The Kik, Spinvis, Sef, Thomas Azier, My Baby en Manke Nelis. Dit maakt de film tot meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven , simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop (voice over: Martijn Fischer).

“Sir David Attenborough zou er jaloers op kunnen zijn. Geweldige natuurfilm, ik zeg echt écht met nadruk. Minitieus, door een ringetje te halen.” – Matthijs van Nieuwkerk in DWDD