Drømmeland geselecteerd voor het Movies That Matter Festival

maart 21, 2021

Trots! Drømmeland, van regisseur Joost van der Wiel, is geselecteerd voor Movies that Matter! De documentaire zal tijdens het festival in wereldpremière gaan en vertoond worden binnen de competitie Dutch Movies Matter! Het is een van de zeven spraakmakende en uiteenlopende titels die meedoen aan het competitieprogramma voor Nederlandse geëngageerde films. De jury bekroont de regisseur van de winnende film met de Dutch Movies Matter Award en € 5.000 tijdens de Dutch Movies Matter Night op vrijdag 29 maart. Het Movies that Matter Festival vindt plaats van 22 tot en met 30 maart in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui. 

De 60-jarige Nils verlangt naar een onafhankelijk leven in harmonie met de natuur en neemt zijn toevlucht in een kleine houten hut in de bergen in Noorwegen. Ondanks zijn poging om afstand te nemen van de moderne maatschappij neemt hij zijn mobiele telefoon mee. Daar, omringd door de ruige Noorse wildernis, wordt Nils geconfronteerd met zijn verlangen naar menselijk contact. De behoefte om zijn isolement via zijn mobieltje te delen met de buitenwereld blijkt onweerstaanbaar.

Deze documentaire observeert hoe Nils de balans probeert te vinden tussen het contact met zichzelf, de natuur en de buitenwereld.