All Alone
All Alone

Kroatië

Bobo Jelčić

|

Kroatisch

2018

Rakan Rushaidat, Izudin Bajrovic, Niksa Butijer

}

75

12022123

DCP

s

Kijkwijzer

  • Alle Leeftijden
  • Grof taalgebruik

★★★★
“regisseur Jelcic laat zijn krachtige All Alone nergens té zwaar worden”
de Volkskrant

★★★★
“en intieme film én een politieke satire” (…) “een knappe film”
NRC

★★★
“Bobo Jelcic filmt het met een beweeglijke camera die Marko's onrust en wanhoop treffend illustreert in de bescheiden 75 minuten speeltijd”
Trouw

“Met All Alone toont [regisseur Bobo Jelcic] invoelend de ellende van voogdijverliezers”
Het Parool

 

De gescheiden vader Marko is bijna nooit alleen: hij wordt omringd door familie, vrienden, collega’s en buurtwerkers. Toch wordt hij haast wanhopig omdat hij maar beperkt contact mag hebben met de enige die hij meer dan wie ook lief heeft; zijn dochtertje, die bij haar moeder woont. Wanneer hij een “ex-parte” procedure begint om meer tijd met haar af te dwingen, raakt hij verstrikt in de Kafkaëske wereld van een sociale-dienst–systeem dat ineen dreigt te storten. Zijn hartstochtelijke vaderlijke liefde voor zijn kind is zowel de bron van al zijn ellende als ook zijn grootste vreugde.
‘All Alone’ is een actueel, soms grappig verhaal waarin Bobo Jeljic’s ons niet alleen een minutieus kijkje geeft in het hoofd van de getormenteerde vader en het effect dat dit heeft op zijn sociale omgeving. De film is ook het voor iedereen herkenbare verhaal over een man die van het kastje naar de muur wordt gestuurd en daar wanhopig van wordt omdat hij de liefde voor zijn kind niet kan laten voelen. Net zoals in Bobo Jeljic’s vorige film, ‘A Stranger’, is ook ‘All Alone’ een intieme karakterstudie als ook een momentopname van een gemeenschap. De film stijgt daardoor uit boven een kitchen-sink-drama en is een intense en poëtische studie naar de oververhitte emotionele toestand van de hoofdpersoon. Maar boven alles is het een onverschrokken onderzoek naar het moderne vaderschap en de ouder-kind relatie.