Ava
Ava

Frankrijk

Léa Mysius

|

Frans

2017

}

105

DCP

s

Kijkwijzer

  • Mogelijk schadelijk tot 12 jaar
  • Seks

★★★★
“In Léa Mysius’ prachtige debuut ‘Ava’ draait alles om licht en kleuren”
Trouw

★★★★

“De openingsbeelden van Ava zijn zo krachtig dat je er haast automatisch een mix van zeelucht, zonnecrème en friet bij ruikt en zomerhitte op je gezicht voelt”
NRC

“een moderne Bonnie & Clyde”
Het Parool

 

De 13-jarige Ava krijgt tijdens haar vakantie te horen dat ze op korte termijn blind zal worden. Haar moeder doet alsof er niets aan de hand is. Samen met haar nieuwe vriend wil ze juist alles uit de zomer halen. Ava gaat op haar eigen manier met het nieuws om en sluit een innige vriendschap met een jonge, aantrekkelijke Spanjaard die zo zijn eigen problemen heeft. Samen met zijn hond ontvluchten ze op een gestolen motor het alledaagse leven met alle gevolgen van dien.

De film, geschoten op 35 mm. toont het, soms letterlijke, gevecht van een rebelse adolescent tegen haar omgeving.

Léa Mysius heeft als scenarist meerdere prijzen ontvangen en heeft meegeschreven aan het scenario van de openingsfilm Les fantômes d'Ismaël van het Festival de Cannes 2017. Daarnaast heeft ze op deze 70ste editie van het festival de Society of Dramatic Authors and Composers Prize gewonnen voor Ava.

<p><strong>Bekijk ook via:</strong></p> <p> </p> <p><strong><a href="//www.film.nl/films/ava.html""><img alt="""" class=""cmsImage"" src=""/download/?id=17682447&width=110&height=110"" style="width:" /></a>         </strong><strong style="color:"><span style="font-size:"><a href="//picl.nl/films/ava/""><img alt="""" class=""cmsImage"" src=""/download/?id=17682004&width=100&height=96"" style="width:" /></a></span></strong></p>