Buddy
Buddy

Nederland

Heddy Honigmann

|

Nederlands

2018

}

86

12012129

DCP

s

Kijkwijzer

  • Alle Leeftijden

★★★★
“toont hoe mensen troost putten uit hun hond en dankzij hun viervoeter zelfstandig kunnen blijven”
NRC

★★★★
“aan het eind van de film voel je je bevoorrecht, dat je in anderhalf uur deelgenoot mocht worden van zo veel bijzondere (honden)levens”
de Volkskrant

★★★★
“Buddy ontroert”
De Telegraaf

★★★★
“een bijzondere liefdesfilm” (…) “Nederlands meest gevierde documentairemaker”
(…) “prachtige, intieme inkijkjes” (…) “ook als poezenmens val je voor zoveel hondenhartstocht”
Trouw

★★★★
“als je nog niet verrukt was van honden, dan trekt deze documentaire je over de streep”
Algemeen Dagblad

“prachtige documentaire over de band tussen de behoeftige mens en zijn dienende viervoeter”
Het Parool

Fascinerende, multi-getalenteerde, onmisbare honden en hun liefhebbende baasjes.

”Zonder Mister zouden we nu waarschijnlijk niet meer samen zijn.” Patricia heeft het over de hond die haar man ‘s nachts wakker maakt als zijn nachtmerries hem terug brengen naar de oorlog in Afghanistan. Dankzij Mister houdt het huwelijk van veteraan Trevor en Patricia stand en kan hij weer vader zijn voor zijn kinderen.

In Buddy vertelt Heddy Honigmann het verhaal van zes bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars. Ze zijn speciaal opgeleid om hen te helpen in het leven dat niet altijd makkelijk is. Dankzij de ongelooflijke vaardigheden van hun honden zijn zij echter zo onafhankelijk als mogelijk.

Hulphond Kaiko helpt Erna bijvoorbeeld met uitkleden en keert haar ’s nachts om in haar bed, omdat ze daar zelf niet de kracht voor heeft. Utah is een onvoorwaardelijke vriend voor de autistische jongen Zeb. Ze wijst hem nooit af, zoals de kinderen in de buurt wel hebben gedaan. Hans vertrouwt volledig op zijn grote liefde, geleidehond Missy. En de rebelse Annebel gaat nergens heen zonder Kay, haar kameraad en ‘verpleger’ die over haar waakt als de pijn overweldigend wordt. Makker is al met pensioen. Jarenlang bracht hij de blinde, koppige Edith overal naartoe. Nu zijn ze allebei oud, maar nog steeds onafscheidelijk.

Buddy is een ode aan de vechtlust van de hoofdpersonen en een liefdesportret van de diepe band tussen mens en hond.