Devil’s Pie – D’Angelo
Devil's Pie - D'Angelo

Nederland, VS

|

Engels

2019

}

84

12012133

DCP

s

Kijkwijzer

  • Alle Leeftijden
  • Grof taalgebruik

★★★★
“Carine Bijlsma’s eerste lange documentaire over soulicoon D’Angelo, is een fraai, intiem portret van de man en zijn kunst”
de Volkskrant

 

★★★★
“Devil’s Pie is een documentaire over een veelzijdige muzikant, die gespleten is tussen de muziek die hij maakt en zijn religieuze opvoeding”
 NRC

 

Devil's Pie – D'Angelo is een intiem, ontroerend en verrassend portret van één van de meest mysterieuze figuren uit de hedendaagse muziekscene: D'Angelo, die met zijn albums Brown Sugar (1995) en Voodoo (2000) een ongeëvenaarde status verwierf binnen de neo-soul movement.

In de documentaire volgt de Nederlandse documentairemaker Carine Bijlsma D'Angelo tijdens de tournee van zijn album Black Messiah. De soulmuzikant ging de jaren ervoor door een moeilijke periode waardoor hij meer dan een decennium uit het publieke oog verdween. In die tijd raakte hij in een spirituele crisis door zijn status als superster, wat zich uitte in meerdere tragedies en keerpunten in zijn leven. Bijlsma duikt in de wereld van de muzieklegende en komt via interviews met D'Angelo, grote namen als Questlove, Pino Palladino, Alan Leeds (voormalig tourmanager van Prince en James Brown) en nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal, er langzaam achter wie D'Angelo eigenlijk is. Zij neemt ons mee in zijn innerlijke strijd tussen zijn afkomst uit het arme Virginia, waar hij opgroeide in de kerk van zijn grootouders, de verleidingen van de muziekindustrie en de macht die de muziek met zich mee brengt. Wat volgt is een spiritueel en bijzonder levensverhaal van een muzikaal genie die toevallig ook een wereldster is…

Devil's Pie – D'Angelo is geproduceerd door Interakt Productions in co-productie met NTR. De film is tot stand gekomen met een bijdrage van Significant Productions, Mediafonds, CoBo Fonds, Nederlands Filmfonds en Nederlands Film Production Incentive.