Miele
Miele

Italië

Valeria Golino

|

Italiaans

2013

Jasmine Trinca, Carlo Cecchi, Vinicio Marchioni, Barbara Ronchi, Laia Forte

}

100

12002024

s

Kijkwijzer

  • Mogelijk schadelijk tot 12 jaar
  • Seks
  • Grof taalgebruik
https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&s=9675&t=p&sec=video&f=PDL&pid=9200000030251906&name=parked&subid=filmpag
25-09-2014
https://www.moviemaxonline.eu/films/detail/46476/Miele.html

MIELE draait om de eigenzinnige Irene, wonend aan de kustlijn van Rome denken haar vriend en haar vader dat zij studeert, maar in werkelijkheid smokkelt ze inslaapmiddelen voor honden van Mexico naar Italië. Werkend onder de naam Miele (honing), is het haar taak om terminaal zieken in waardigheid te laten sterven door ze het inslaapmiddel toe te dienen. Op een dag brengt ze een nieuwe ‘cliënt’ een fatale dosis, maar dan blijkt dat de man wel de wens heeft om te sterven, maar niet ziek is. Irene is vastbesloten niet verantwoordelijk te zijn voor zijn dood. Vanuit dit punt zijn Irene en de man, zijn naam is Grimaldi, ongewild tot elkaar veroordeeld. Er ontstaat een bijzondere band tussen de twee, waardoor Irene’s leven voor altijd zal veranderen.

MIELE is het regiedebuut van de Italiaanse actrice Valeria Golino die eerder bekendheid verwierf met RAIN MAN en HOT SHOTS. De film is gebaseerd op het boek 'Vi Perdono' van Angela del Fabbro. De hoofdrollen worden vertolkt door Jasmine Trinca, bekend van LA STANZA DEL FIGLIO en LA MEGLIO GIOVENTU en  Carlo Cecchi (LE VIOLIN ROUGE, STEALING BEAUTY).

Op verschillende festivals en award shows is MIELE overladen met prijzen. Zo ontving MIELE onder andere twee Italiaanse Golden Globes: die voor voor Beste Film en Beste Actrice. Ook werd de film bij de European Film Awards genomineerd voor de Prix FIPRESCI / European Discovery Award en voor de prestigieuze LUX Prize van het Europees Parlement. MIELE werd geselecteerd voor het Un Certain Regard programma van het Festival de Cannes en is daar bekroond met de Prize of the Ecumenical Jury. Ook sleepte de film de Audience Award en de Studio L'equipe Award bij het Brussels Film Festival in de wacht, evenals de award voor Beste Actrice (Jasmine Trinca) tijdens het Stockholm Film Festival en de Kingfisher Award bij het Ljubljana Film Festival. MIELE is ook te zien bij het Movies That Matter filmfestival 2014 in Filmhuis Den Haag. In de maand voorafgaand aan het festival wordt MIELE in bioscopen door het hele land vertoond binnen het Movies that Matter On Tour programma. 

    

<p><a href="//geo.itunes.apple.com/nl/movie/miele/id984630802?mt=6"" target=""_blank""><img alt="""" class=""cmsImage"" src=""/download/?id=17681015&width=110&height=40"" style="width:" /></a> <a href="//play.google.com/store/movies/details/Miele?id=NA8-yAQ5tqU"" target=""_blank""><img alt="""" class=""cmsImage"" src=""/download/?id=17681012&width=134&height=40"" style="width:" /></a></p>