The Most Beautiful Boy in the World

Zweden

Kristina Lindström & Kristian Petri

|

Zweeds, Engels, Nederlands ondertiteld

2021

Björn Andrésen

}

94

DCP

s

Kijkwijzer

  • Alle Leeftijden

Vijftig jaar na de première van de film Death in Venice zien we Björn Andrésen, de voormalige tienerster die ooit het legendarische personage Tadzio belichaamde in Visconti’s meesterwerk. Hij neemt ons mee op een opmerkelijke reis langs persoonlijke herinneringen, filmgeschiedenis, sterrenstof en zijn persoonlijke tragedie.

In 1970 reisde filmmaker Luchino Visconti door Europa op zoek naar de perfecte jongen om de absolute schoonheid te verpersoonlijken in zijn verfilming van Thomas Manns roman ‘Dood in Venetië‘. In Stockholm ontdekte hij Björn Andrésen, een verlegen 15-jarige tiener die hij van de ene op de andere dag internationale roem bezorgde. Hij bracht hem ertoe een kort maar intens deel van zijn turbulente jeugd door te brengen tussen het Lido in Venetië, Londen, het filmfestival van Cannes en het zo ver weg gelegen Japan.

Vijftig jaar na de première van Death in Venice maken we met Björn een bijzondere reis die voor hem wel eens de laatste poging zou kunnen zijn om zijn leven weer op de rails te krijgen.

The Most Beautiful Boy in the World is vanaf 21 april 2022 te zien.