Tussen 10 en 12
https://play.google.com/store/movies/details/Tussen_10_en_12?id=rAwVdJlp6Po&hl=nl
Tussen 10 en 12

Nederland

Peter Hoogendoorn

|

Nederlands

2014

Raymond Thiry, Nasrdin Dchar, Cynthia Abma, Olga Louzgina, Ko Zandvliet, Elise van 't Laar

}

71

12012056

s

Kijkwijzer

  • Alle Leeftijden
  • Grof taalgebruik
https://www.tussen10en12.nl/

Het ene moment is Mike alleen thuis met zijn vriendinnetje Katja en zitten ze wat met elkaar te dollen. Het volgende moment staat de politie aan de deur met nieuws dat hun leven totaal op zijn kop zet. In een estafette van slecht nieuws gaan Mike en Katja met de agenten op zoek naar Mike’s ouders. Tijdens de autorit lijkt de tijd stil te staan; de alledaagse Rotterdamse doorzonwoningen zien er doodnormaal uit, het leven buiten kabbelt verder. Maar het gezin in de patrouillewagen is in een verdoofde toestand geraakt. Het contrast tussen de loodzware situatie en de banaliteit van alledag leidt tot pijnlijke, absurde en soms zelfs komische momenten in Tussen 10 en 12.

Tussen 10 en 12 is het speelfilmdebuut van Peter Hoogendoorn en gebaseerd op een gebeurtenis uit zijn jeugd. Een autobiografische inslag is kenmerkend voor Hoogendoorns werk. De korte film Wes, waarmee hij in 2009 afstudeerde aan de Filmacademie en waarvoor hij diverse prijzen ontving (Cineville Audience Award 2009, Leids Filmfestival IJzeren Haring Award 2010, Cinestud filmestival Audience Award 2010), is ook terug te voeren op zijn eigen leven. 

Venice Days 2014 – Officiële selectie 
International Film Festival Rotterdam 2015 – Officiële selectie 

★★★★ “Uiterst knap gemaakt, ongelooflijk ontroerend debuut” – De Volkskrant
★★★★ “Intrigrerend speelfilmdebuut (…) meesterlijk gechoreografeerde momenten” – Filmkrant
★★★★ – Algemeen Dagblad
★★★★ – BN De Stem
★★★½ – Telegraaf

<p><strong>Bekijk ook via</strong></p> <p><strong><a href="//www.film.nl/films/between-10-and-12.html""><img alt="""" class=""cmsImage"" src=""/download/?id=17682447&width=110&height=110"" style="width:" /></a></strong></p>