When F*cking Spring is in the Air

Nederland, Polen, Duitsland

Danyael Sugawara

|

Nederlands, Pools, Duits

2023

}

12042093

DCP

s

Kijkwijzer

  • Mogelijk schadelijk tot 12 jaar

Premiere op 27 februari 18:45 in Filmhuis Den Haag Na de vertoning zal er een Q&A plaatsvinden met Gouden Kalf winnaar Danyael Sugawara en hoofdrolspelers Ada Szczepaniak en Nadine Ignas, gemodereerd door actrice en Point of VieW oprichter Jacqueline Blom. Voor meer informatie en tickets klik hier.

Premiere op 28 februari 19:00 in LantarenVenster Rotterdam Na afloop zijn hoofdrolspelers Ada Szczepaniak en Nadine Ignas en regisseur Danyael Sugawara aanwezig voor een Q&A. Voor meer informatie en tickets klik hier.

Premiere op 29 februari 19:00 in Filmhuis Breda Op deze avond zijn regisseur Danyael Sugawara, actrices Ada Szczepaniak en Nadine Ignas, en producent Trent van Oak Motion Pictures aanwezig voor een Q&A. Voor meer informatie en tickets klik hier.

 

 

 

When F***ing Spring is in the Air’ draait om de 17-jarige rebelse Eurowees Kasia. Nadat haar grootmoeder overlijdt en Kasia geen cent meer heeft, besluit ze het geld op te eisen waar ze recht op heeft van haar biologische ouders. Maar waar zijn haar ****ouders? In deze ‘coming of age’-road trip ontdekt Kasia nieuwe familieleden en maakt ze korte metten met alle zorgvuldig opgekropte familiegeheimen.

In hartje winter Gdynia, Polen doemt het beeld van de 17-jarige Kasia op: eigenzinnig, streetwise en boos. Haar blik gefixeerd op een zwangerschapstest. Terwijl haar adem in de ijzige lucht opstijgt, verschijnt een knalroze streep op de test: zwanger. “KURWA!” Wat nu? Kasia is een rasechte Eurowees, opgegroeid onder de liefdevolle vleugels van haar katholieke oma nadat haar ouders Polen verlieten op zoek naar een beter leven in Duitsland. De realiteit slaat genadeloos toe als hun huis gesloopt dreigt te worden en oma haar laatste adem uitblaast terwijl Kasia het uit maakt met haar vriendje. Haar leven is overhoop: ze heeft niks en niemand meer.

De enige mogelijkheid zijn haar waardeloze ouders, en Kasia maakt de lang uitgestelde reis om hen op hun verantwoordelijkheid te wijzen: dokken zullen ze! Eenmaal in Hamburg ontdekt ze tot haar verbazing dat haar ouders uit elkaar zijn en haar moeder inmiddels een nieuw macrobiotisch Duits gezin heeft waarin ze ook weer schittert in afwezigheid. Maar de grootste verrassing komt als ze haar jongere zus Ania (14), ontmoet, die ook jarenlang in het duister is gehouden door ouderlijke leugens.

Samen liften de zussen naar Amsterdam, vastberaden om van hun vader antwoorden en een schadevergoeding te eisen. Tijdens een bont familietafereel verschijnt ook nog eens hun moeder, waardoor de familiereünie compleet is en de verwijten losbarsten. Alle spanningen komen tot een ongekend hoogtepunt waarbij de hemel lijkt open te scheuren. Of is dit oma die zich roert, en Kasia aangeeft dat ze nog niet klaar is om een f***ing familie te worden?