Onder Water in competitie van Austin Film Festival

oktober 9, 2022

De Nederlandse speelfilm ONDER WATER is geselecteerd voor het Austin Film Festival uit 5400 inzendingen dit jaar, maakt producent LYNX Film vandaag bekend. De film dingt bovendien mee in de competitie voor Narrative Feature Jury Award. Het festival in Austin, dat bekend staat als ‘The Writers Festival’ legt de focus op de creatieve inbreng van schrijvers in film. Het is na Sundance en Tribeca het op twee na grootste filmfestival in de
Verenigde Staten. Het festival vindt van 27 oktober tot en met 3 november plaats in Austin, Texas.

ONDER WATER zal vanaf 26 januari in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. De distributie is in handen van Amstel Film.

Sinds haar man Evert een affaire heeft, woont Foekje in een hotel dat ze zich niet kan veroorloven. Financieel aan de grond bedenkt ze een plan. Het gebied rond haar moeders huis wordt door de gemeente opgekocht voor veel geld, vanwege de stijgende zeespiegel in het gebied. Foekje kan dit bedrag opstrijken door haar moeder een volmacht te laten tekenen. Helaas is Nel een doomsdayprepper, die in haar kelder woont in afwachting van de Apocalyps. 

Foekje haalt Evert over om naar het huis van haar moeder te gaan en haar het document te laten tekenen, maar Nel doorziet het plan van haar dochter en sluit ze alle drie op in haar gebarricadeerde bunker. Opnieuw overgeleverd aan de genade van haar moeder, duikt het verleden op en terwijl de spanningen oplopen, besluit Foekje eindelijk de confrontatie met haar moeder aan te gaan. En dat is wanneer het mis gaat. Heel erg mis.