amstelfilm

over ons

OVER ONS

Wie zijn Wij?

Amstelfilm is een onafhankelijke filmdistributeur met een passie voor cinema en verzorgt de uitbreng, marketing en publiciteit van speelfilms én documentaires. Amstelfilm brengt releases op maat.

Amstelfilm

Amstelfilm is een onafhankelijke filmdistributeur gespecialiseerd in de uitbreng van documentaires en drama met maatschappelijke thema’s. Wij richten ons op het vertellen van (onder)vertelde verhalen die de veerkracht van mensen tonen, met een nadruk op hoop.

Amstelfilm heeft een focus op zowel Nederlandse als buitenlandse arthouse-content. Wij streven ernaar om kwalitatief hoogstaande films te selecteren die artistieke waarde hebben en tegelijkertijd een relevantie hebben voor de samenleving. Het is onze ambitie een breed en divers publiek aan te spreken.

In samenwerking met filmtheaters, culturele instellingen en maatschappelijke organisaties organiseren wij speciale vertoningen, evenementen en discussiepanels rondom de uitgebrachte films. Daarnaast zetten wij ons in voor het bevorderen van de filmcultuur en het ondersteunen van nieuwe filmmakers.

Het doel van Amstelfilm is om impactvolle films te distribueren die de kijker aan het denken zetten en een dialoog creëren over belangrijke maatschappelijke kwesties. Wij streven naar zowel artistiek succes als het stimuleren van maatschappelijke betrokkenheid via de kracht van film.

Amstelfilm BV
Prinsengracht 452
1017 KE Amsterdam

Telefoon: +31(0)20 42 83 025
Email: info@amstelfilm.nl

ABN Amro rekeningnummer:
IBAN NL42 ABNA0 596 263 945
BTW-nummer: NL819 836 473 B01
KvK-nummer: 34310405​

Onze films worden mede mogelijk gemaakt door:

Heleen Hoogendijk

Heleen Hoogendijk

Managing Director & Sales

heleen@amstelfilm.nl

Ted Grindei

Ted Grindei

ted@amstelfilm.nl