SUNI in première op het Nederlands Film Festival

augustus 31, 2022

De korte film SUNI van Edward de Jong en Rosa Kreulen gaat binnenkort in première op het Nederlands Film Festival.
Naast de selectie voor de 42e editie van het Nederlands Film Festival en de première op 25 september in Kinepolis in Utrecht, heeft Suni op 3 november de bioscooprelease in het Ketelhuis in Amsterdam als double-bill samen met ‘Indisch Zwijgen’.
SUNI zal te zien zijn op zondagavond 25 september in de Kinepolis Jaarbeurs en op maandagmiddag 26 september in de Slachtstraat 1. 
Voor meer informatie en tickets klik hier.
In dit korte drama bereidt een jonge actrice zich tijdens een zomerdag voor op een belangrijke auditie. Haar concentratie en motivatie worden op de proef gesteld door de plakhitte en mensen met andere plannen.
 
Een dag voor een belangrijke auditie probeert Danaé, een jonge actrice, haar tekst te leren. Maar midden in de plakhitte raken haar concentratie en motivatie snel zoek. Bovendien lijkt iedereen in de stad betere plannen te hebben. Van huisfeestjes en terrashangen tot aan het bekijken van een EK-wedstrijd van het Nederlands elftal. Terwijl Danaé worstelt met de tekst en haar auditie nadert, dringt de broeierige stad zich in dit korte drama steeds verder aan haar op.